Toiminta

Yhdistyksen lomamökki sijaitsee Kuopion Julkulassa Kallaveden rannalla.
Aitassa on nukkumapaikka kolmelle kävijälle ja päämökissä kahdelle.
Saunan uusi ilme.
Pukuhuone uudessa asussa.

Julkulan mökki sijaitsee Kuopiossa Kallaveden rannalla

Varaus

Julkulan mökki, sen sauna ja eriliinen majoitusaitta ovat yhdistyksen jäsenistön käytössä veloituksetta.

Mökkiä voi varata Julkulan isännältä Aake Roiniselta (puh. 040 7422 162). Hänen vastuulleen kuuluu myös puiden tuonti.

Isännältä saa myös tietoa käytännön asioista kuten avaimenluovutuksesta mökin käyttöä varten.

Mökin enimmäisvarausaika on kolme vuorokautta. Varaus alkaa kello 12 tulopäivänä ja päättyy kello 12 lähtöpäivänä. Mökki on nykyään koko varausaikansa vain varaajiensa käytössä. Aiemmin yhdistyksen jäsenillä on ollut mahdollisuus käydä vaikkapa saunomassa milloin vain, vaikka mökin varaus olisi jollakulla muulla. Nyt tuo käytäntö jää historiaan.

Jos varaustilanne muotoutuu kuitenkin kovin ruuhkaiseksi, järjestämme erillisiä vapaan käytön päiviä mökille. Kesän 2021 aikana mökillä on myös muutamia käyttökatkoja, kun saunarakennusta remontoidaan.

Varustelu

Mökille tulee järvivesi pumpun kautta eli varaa juomavettä mukaan. Mökissä on vuodesohva ja aitassa vuodesohva sekä yhden hengen sänky. Peitot ja tyynyt löytyvät mökiltä viidelle hengelle. Omat liinavaatteet pitää ottaa mukaan, samoin muut henkilökohtaiset tarvikkeet kuten pyyhkeet ja pesuaineet. 

Saunarakennuksessa on mahdollisuus sekä savusaunomiseen että normaalin puukiukaan lämmittämiseen. Rakennuksessa on myös puugrilli ulkosalla katoksen alla. Mökissä puolestaan on keittiössä jääkaappi pakastinlokerolla, liesi, mikro ja kahvinkeitin sekä takka. Rannassa on  jäsenistön käytössä soutuvene ja siihen avainkaapissa mökissä avain ja veneen tappi. Käytön jälkeen lukitse vene ja palauta veneen lukon avain ja tappi  mökkiin. Otathan omat pelastusliivit mukaan. Lapsiystävällinen uimapaikka löytyy myös aivan saunarakennuksen vierestä. Mökillä ei ole sisävessaa, vaan perinteinen ulkohuussi. 

Muista siivota lähtiessäsi

Mökin siivous ja imurointi kuuluvat aina majoittujien tehtäviin. Roskat pitää myös viedä mukanaan, ja reittiohje muutaman sadan metrin päässä olevalle jätteiden aluekeräyspisteelle löytyy mökin sisältä, samoin muita käytännön ohjeita. Lemmikit ovat tervetulleita.

Mökillä saa halutessaan myös tehdä ulkoalueisiin liittyviä haravointi- ynnä muita puuhastelutöitä oikein kernaasti, sillä paikkaa ylläpidetään talkooperiaatteella.

Mutta ennen kaikkea Julkulan majalla saa ja pitää nauttia kauniista rantamaisemasta ja perinteikkäästä mökkimiljööstä! 

Varaustilanne (14.7.2021)

Mökki on varattuna seuraavina aikoina: 10.-11.6, 18.-20.6., 25.-26.6., 30.6. ja 15.7., 17.-18.7., 23.-25.7., 2.-4.8., 6.-9.8., 13.-15.8., 22.8.
Varaustilannetta voi tiedustella isännöitsijältä. Varaustilannetta myös päivitetään verkkosivulla ja yhdistyksen Facebook-sivulle.

Myöhemmin varaukseen avataan nettivarauspalvelu.