Kainuun soten pandemiapäällikkö vuoden tiedonjulkistaja

26.2.2021

Kajaani

Pekka Pajala

Savo-Kainuun Journalistit on valinnut Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkarin vuoden 2020 tiedottajaksi. Palkitsemisen perusteena on Kainuun soten avoin, suora ja selkeä viestintä vakavan koronapandemian keskellä.

Päivittäisten tiedotteiden lisäksi pandemiapäällikkö on ollut median tavoitettavissa ja esitettyihin kysymyksiin on saatu selkeät vastaukset. Tarvittaessa Koukkari on ollut myös itse oma-aloitteisesti yhteydessä alueen tiedotusvälineisiin.

Toimittajien lisäksi Koukkarin avointa viestintälinjaa ovat kiitelleet niin kuntalaiset kuin soten työntekijätkin.

Koukkarin mukaan viestintä on ollut keskeisessä roolissa pandemian torjunnassa. Ilman laajaa ja monipuolista tiedottamista pandemian vastainen työ olisi ollut mahdotonta.

– Suuri ansio kuuluu sille, että ihmisille on pystytty hyvin käytännönläheisesti ja lähes reaaliaikaisella tavalla välittämään tietoa tapahtumien kulusta, mikä on tautitilanne ja jos ongelmia ilmenee, miten ne ratkaistaan. Olemme saaneet tietoa myös takaisinpäin ja ainakin pyrkineet muokkaamaan omaa toimintaamme, sanoo Koukkari.

Koukkarin tiedotus- ja toimintalinjaa on arvostettu laajemminkin Kainuussa. Kajaanin Nuorkauppakamari palkitsi hänet joulukuussa Vuoden vireänä virkamiehenä. Tammikuussa hänet valittiin Vuoden kainuulaiseksi Kainuun Sanomien äänestyksessä.

– Vuosi on ollut opettavainen, mutta olemme selvinneet siitä toistaiseksi kunnialla. Kiitos siitä kuuluu kaikille alueen asukkaille, sanoo Koukkari.

Savo-Kainuun Journalistit on toimittajien ammattiliiton Suomen Journalistiliiton alueyhdistys. Yhdistyksessä on jäseniä Pieksämäeltä Suomussalmelle saakka. Jäsenmäärä on 250.

Journalistiliitto täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Alunperin Kuopion Sanomalehtimiesyhdistyksenä tunnettu Savo-Kainuun alueyhdistys perustettiin 5. huhtikuuta 1925.