Journalistikisan raati valitsi voittajan Savosta

17.2.2021

Savo-Kainuun journalistiyhdistyksen vuoden 2021 journalistikilpailu on ratkennut. Raati piti koronan takia etäkokouksen ma 15.2. ja ti 16.2. Voittaja julkistetaan yhdistyksen vuosikokouksessa, joka on näillä näkymin maaliskuun viimeisenä viikonloppuna la 27.3. sataman hotellissa Kuopiossa. Kilpailuhakemuksia oli yli 20. Raadissa oli viisi yhdistyksen ulkopuolista tuomaria eri puolilta aluetta: Kajaanista, Iisalmesta, Kuopiosta, Varkaudesta ja Pieksämäeltä. Heidät valitsi hallitus. Kilpailu on joka toinen vuosi, ja raati vaihtuu joka kerta. Kisa ilmoitus oli lehdessä Journalisti 19.11.2020,

Journalistipalkintoraatiin oli kutsuttu kirjailija, projektiasiantuntija Sanna Heinonen Kajaanista, IPK:n valmentaja Niko Härkönen Iisalmesta, Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Paula Aikio-Tallgren Kuopiosta, kyberturvallisuuden asiantuntija ja viestinnän opettaja Marianne Lindroth Varkaudesta ja tietokirjailija Aki Hietala Pieksämäeltä. Läsnä oli myös yhdistyksen asiamies Kari Manninen.

Savo-Kainuun Journalistit Ry jakaa joka toinen vuosi 4000 euron journalistipalkinnon. Sen jakamisesta päättää yhdistyksen hallitus seuraavin perustein:

 

!. Journalistipalkintoa voivat hakea joukkoviestinnän välineissä yhdistyksen alueella työskentelevät SJL:n jäsenet.

 

2. Journalistipalkinto myönnetään hakijalle, joka lehdistössä tai sähköisessä välineessä on yltänyt kaksivuotiskautena erityisen ansiokkaaseen journalistiseen suoritukseen. Se voi olla yhtä hyvin uutinen, reportaasi, valokuva, radio- tai tv-juttu tai joku muu journalistinen näyttö.

 

Palkintoehdotukset jätetään Savo-Kainuun Journalistit Ry:n hallitukselle vuoden loppuun mennessä. Palkinto jaetaan yhdistyksen vuosikokouksessa joka toinen vuosi.

Palkintoehdotuksiin on liitettävä työnäytteet.

 

3. Työnäytteet arvioi yhdistyksen hallituksen nimeämä asiantuntijaraati, jossa on oltava riittävä asiantuntemus. Palkinto voidaan myös jakaa useampaan osaan.