Puheenjohtaja Virtanen: Korona seurannassa

30.3.2020

Tervehdys Savo-Kainuun Journalistiyhdistyksen jäsen!

Elämme historiallisia aikoja. Koronavirus on tullut suurena yllätyksenä ja tapahtumat etenevät nopeasti. Niin ollen esimerkiksi saamaamme yt-neuvottelukutsua ja mahdollisia lomautuksia ei vielä oikein ole ennättänyt ymmärtääkään, kun neuvottelut ovat jo ohi. Keskisuomalisen koko henkilöstöä koskevan neuvottelun tulos on nähtävästi tiedossa viikon päästä maanantaina tai ehkä jo tämän viikon perjantaina.Yhdistyksen hallitus seuraa valppaasti tilannetta. Tietoa lomautustilanteessa toimimisesta on jo liittomme nettisivuilla ja myös luottamushenkilöt neuvovat tarvittaessa lisää.

Minut valittiin maaliskuun alkupuolella pidetyssä yhdistyksemme vuosikokouksessa yhdistyksen puheenjohtajaksi. Olen toiminut jo aikaisemminkin  monissa luottamustehtävissä. Olen Pohjois-Savon ja Keski-Suomen paikallislehtien yhteisen toimitusosaston puheenjohtaja ja liiton järjestövaliokunnan jäsen.

Olen toiminut puheenjohtajana Etelä-Savon Journalistien virkistyssäätiössä sekä useaan otteeseen luottamushenkilönä ja työsuojeluvaltuutettuna.

Työskentelen toimittajana Pieksämäen Lehdessä ja olen ollut työssä myös Warkauden Lehdessä, Savon Sanomissa ja Salmettaressa Iisalmessa. Tunnen aluetta ja ihmisiä.

Liittoon pidän tiiviisti yhteyttä järjestövaliokunnan kautta.

Minuun voi ottaa yhteyttä kaikissa ammattiyhdistystoimintaan liittyvissä ja muissa asioissa.

Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme ja viestitellään ahkerasti!

 

Jaana Virtanen

 

 

Liitän mukaan liittomme puheenjohtaja Hanne Ahon luonnehdinnan järjestövaliokunnan työstä:

 

Järjestövaliokunnan tehtävänä on pohtia ja laatia suunnitelma siitä, miten Journalistiliitto varmistaa tulevaisuuden menestyksen muun muassa uudistamalla jäsensuhdettaan, kehittämällä yhdistystoimintaa vastaamaan tulevaisuuden tarpeita ja tuottamalla palveluita maantieteellisesti tasa-arvoisemmin.

Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että valiokunta pohtii sitä, miten saamme innostettua ja sitoutettua jäsenet paremmin sekä liiton että yhdistysten toimintaan ja miten kehitämme palveluitamme niin, että ne eivät ole yhtä riippuvaisia maatieteestä kuin tänä päivänä.

Journalistiliitto ja sen yhdistykset ovat muuttuneet vuosien varrella ja muuttuvat koko ajan. Muutos voi suunnittelematta johtaa siihen, että osassa Suomea yhdistystoiminta näivettyy, eikä uusia jäseniä saada mukaan.

Myös yhdistystensä perustama Journalistiliitto voi ajautua tätä kautta sekä toiminnallisiin että taloudellisiin vaikeuksiin. Mitään tällaista ei ole nyt näköpiirissä. Mutta jos emme hallitse muutosta, se voi tuoda meille yllätyksiä eteen. Ja sitä emme tahdo.

Journalistiliitossa valtaa käyttävät yhdistykset ja siksi yhdistysten tulee ratkaista, miten voimme edetä. Siksi järjestövaliokunta tekee nyt arvokasta työtään.

 

Terveiset ja tsemppiä korona-aikaan!

Hanne