Mediakunta auttaa journalisteja

18.12.2016

Journalistiliiton jäsenille tarkoitettu työosuuskunta Mediakunta aloittaa toimintansa maanantaina 9. tammikuuta. Tervetuloa osuuskunnan lanseeraustilaisuuteen, joka järjestetään Journalistiliiton toimistolla Helsingissä 9.1. kello 16–18.

Tarjolla on kuohuvaa, pientä purtavaa ja yllätysohjelmaa. Tule tapaamaan kollegoita sekä Mediakunnan avainhenkilöitä, kuten toiminnanjohtaja Maiju Mitrusta. Samalla voit myös liittyä yhdeksi Mediakunnan ensimmäisistä jäsenistä.

Mukaan mahtuu 70 nopeinta. Ilmoittaudu tilaisuuteen sähköisellä lomakkeella, johon pääset klikkaamalla tästä.

Ilmoittautuminen päättyy maanantaina 2. tammikuuta kello 16.00.

 

Maiju Mitrusesta Mediakunnan toiminnanjohtaja

Journalistiliiton työosuuskunnan Mediakunnan toiminnanjohtajaksi on valittu Maiju Mitrunen.

Mitrunen työskentelee vuoden 2016 loppuun asti Viestintä ja kehitys -säätiön eli Vikesin tiedottajana ja koordinaattorina. Hänen työhistoriaansa kuuluu myös erilaisten tapahtumien, kuten Maailman lehdistönvapauden päivän, Journalismin päivän ja Slushin ohjelmasuunnittelua sekä viestintää.

”Olen ollut itsekin freelancer toimiessani YK:n kehitysohjelman UNDP:n Pohjoismaiden-toimiston viestintäkonsulttina lähes neljän vuoden ajan. Työni oli hyvin itsenäistä ja vastuullista, mutta nautin sen tarjoamasta vapaudesta: töiden paiskomisesta välillä kelloa vilkuilematta ja toisaalta pitkistä aamuista, jolloin oli rauhaa ja aikaa ajatella luovasti”, Mitrunen kertoo.

Uutta osuuskuntaa rakennettaessa hän aikoo kehittää sen tarjoamia palveluita sekä keksiä uusia yhteistyömuotoja yksityisen sektorin kanssa.

Mediakunta perustettiin, koska Journalistiliitto haluaa palvella keikkatyötä tekeviä jäseniään uudella tavalla.

”Haluamme säästää osuuskunnan jäseniä byrokratialta ja paperityöltä sekä tarjota heille mahdollisuuksia verkostoitua ja saada tukea kollegoiltaan. Mediakunta voi myös auttaa jäseniään oikean hinnan määrittelemisessä työlleen. Ala ei saa hyväksyä halpatyötä”, Mitrunen sanoo.

Hän kannustaa liittymään Mediakunnan jäseneksi heti, kun sen toiminta käynnistyy tammikuun 9. päivänä 2017.

”Jokainen Journalistiliiton jäsen on tervetullut mukaan. Osuuskunta palvelee kaikkia keikkatyön tekijöitä: freelancereita, opiskelijoita, valokuvaajia, kustannustoimittajia, kääntäjiä, graafikoita ja muita. Palvelua voivat käyttää myös keikkatyötä sivutoimisesti tekevät, vakinaisessa työsuhteessa olevat jäsenet tai esimerkiksi eläkeläisjäsenet.”