Julkulan saunaremontti valmistuu syksyllä

28.7.2014
Julkulan majan saunaremontti Kuopiossa ei valmistu tänä kesänä vaan valmistuminen siirtyy syksyyn.  Ongelmina olivat kesäkuun surkea sää sekä talkooavun vähyys toukokuun lopun ja heinäkuun alkupuolen hyvillä ilmoilla.

Remontin tarve on ollut ennakoitua suurempi, kun perustukset ovat pettäneet monista kohdista. Saunan kengittäminen (alimpien hirsien vaihto) piti jättää huhtikuulle 2015, mutta sekin on pakko tehdä tänä kesänä. Neljästä hirrestä kaksi osoittautui läpimädiksi, yksi oli osittain homeinen ja vain yksi terve.

Kengittäminen tapahtuu pian. Jos säät suosivat, myös välikatto saadaan tehtyä heinäkuussa. Vesikaton runkorakenteiden teko menee elokuun puolelle.

Vesikaton laudoittamiseen ja kattohuovan laittoon tarvittaisiin muutaman ihmisen talkooporukka joko viikonloppuna 9.-10.8. tai 16.-17.8. - ilmoista riippuen.
Talkooväkeä tarvitaan myöhemmin myös salaojien sekä pukuhuoneen seinän alle tulevan tukimuurin montun kaivamiseen. Mutta vasta sitten, kun grillikatos on saatu tyhjäksi rakennustarvikkeista.